Studenten kunnen naar uitvaart van gitariste Vlaskalic in Servië

Sabrina Vlaskalic
Sabrina Vlaskalic © Hanzehogeschool Groningen
Studenten van de overleden Groningse gitariste en docente Sabrina Vlaskalic, kunnen haar uitvaart bijwonen in haar geboorteland Servië. Een Amerikaan maakt dat mogelijk dankzij een inzamelingsactie.
Vlaskalic kwam vorige week om het leven bij een verkeersongeluk bij de rotonde tussen de Vondellaan en de Van Iddekingeweg in Groningen. Ze was hoofdvakdocent klassiek gitaar aan het Prins Claus Conservatorium. Daarnaast trad ze op in binnen- en buitenland.
Een opname van Sabrina Vlaskalic, opgenomen in het najaar van 2017

Hulp uit Milwaukee

De dood van Vlaskalic leidt tot grote verslagenheid onder nabestaanden, collega's en studenten. De uitvaart van de gitariste vindt deze week plaats in haar geboorteland Servië. Haar studenten willen daar graag bij zijn. En dat kan mede dankzij de hulp van Jeremy Hiniker uit Milwaukee.
De Amerikaan is zelf ook klassiek gitarist en fan van Vlaskalic. In overleg met haar partner, Jorrit Douwes, begon hij via Facebook een crowdfunding actie en dat leverde binnen enkele dagen 8000 dollar (ruim 7000 euro) op. Genoeg om de studenten in te staat te stellen naar Servië te reizen om afscheid te nemen van hun geliefde docente.
Bloemen voor Vlaskalic bij de rotonde bij de Vondellaan (Foto: Elwin Baas/ RTV Noord)