Instellingen

Politie stuit voor tweede keer in een jaar op hennepkwekerij in zelfde pand

Hennepplantjes in een kwekerij (Foto ter illustratie)
Hennepplantjes in een kwekerij (Foto ter illustratie) © Robin van Lonkhuijsen/ANP

De politie heeft aan de Holland Marsh in Nieuwe Pekela voor de tweede keer in een jaar een hennepkwekerij ontmanteld. Burgemeester Jaap Kuin van Pekela heeft het pand nu voor drie maanden gesloten.

In totaal werden bijna driehonderd planten ontdekt. In het pand werd eerder ook al een kwekerij ontdekt. Het zou om twee verschillende huurders gaan, die na elkaar een wietkwekerij zijn begonnen. De eigenaar van het pand wordt nu aangepakt.

'Wij hebben deze man bij de eerste keer gewaarschuwd dat hij beter op zijn huurders moet letten en als dan kort daarna voor een tweede keer een kwekerij wordt gevonden, houdt het op', meent burgemeester Jaap Kuin van Pekela.

Gevaarlijke situaties

De gemeente Pekela past het zogeheten Damoclesbeleid toe. Dat is een bestuursrechterlijke maatregel om overlast en gevaarlijke situaties op te heffen.

Ondermijnen de rust

Thuiskwekerijen zorgen volgens de gemeente voor brandgevaarlijke situaties en ondermijnen de rust en orde in een straat. Pekela zegt daarom groot belang te hebben bij direct ingrijpen op dit adres.