Inwoners De Poffert wachten nog op maatregelen tegen hardrijders

De Poffert
De Poffert © Google Street View
Een aantal inwoners van buurtschap De Poffert tussen Hoogkerk en Oostwold is het hardrijdende sluipverkeer in hun dorp zat.
De bewoners hebben vorig jaar mei hun klacht neergelegd bij de gemeenteraad van Groningen, maar bijna een jaar later is er nog niets veranderd. De SP heeft daarom vragen gesteld aan het college.

Verkeersmetingen

'De wethouder heeft in mei een onderzoek toegezegd. Er zijn wel verkeersmetingen gedaan in oktober, maar de uitslagen zijn nog niet bekend bij de bewoners. Laat staan dat er maatregelen zijn genomen', zegt Wim Koks van de SP.

A7

Het probleem wordt volgens hem verergerd door de drukte op de A7. 'Daar zijn vaak opstoppingen, waardoor automobilisten De Poffert gebruiken als sluiproute. Er gaat ook veel vrachtverkeer door het dorp. Het is maar een smalle weg met twee fietsstroken, waar veel scholieren gebruik van maken. Het is dus een risicovolle situatie.'

Oplossingen

Koks kan allerlei oplossingen bedenken. 'Sluizen, drempels, een 30km-zone. Het college moet ons binnen drie weken antwoord geven, maar ik hoop dat de inwoners al voor die tijd de uitslag van de verkeersmetingen krijgen.'