Instellingen

Ntab kan NK sprinttitel niet prolongeren; Velema pakt brons (update)

Dai Dai Ntab, op de voorgrond, moest zijn NK-titel afstaan aan Hein Otterspeer
© Orange Pictures\Douwe Bijlsma

Sprinter Dai Dai Ntab uit Groningen is er zondag niet in geslaagd om zijn NK-titel succesvol te verdedigen. Ntab moest zijn meedere erkennen in Hein Otterspeer die zich tot de nieuwe kampioen liet kronen.

In de afsluitende kilometer moest Ntab 34 honderdste goed maken op de Otterspeer en dit zat er niet in. Ntab kwam uit tegen Pim Schipper, verloor deze rit en liet een eindtijd noteren van 1.09.51. Hierdoor moest de uittredend kampioen genoegen nemen met de zilveren medaille.

Brons voor Velema

Lennart Velema uit Groningen bood op de 1000 meter goed tegenstand aan Otterspeer en reed knap naar de derde plek in het eindklassement met een tijd van 1.08.60. Hij reed zo Schipper in de laatste rit van het podium.

500 meter

Eerder op de dag moest Ntab op de tweede 500 meter zijn meedere erkennen in Michel Mulder. De Groninger noteerde een tijd van 34,65 en bleef daarmee 3 honderdste verwijderd van de tijd van Mulder. Otterspeer volgde in 34,74 en maakte het vervolgens af op de 1000 meter.

Ntab teleurgesteld

Dai Dai Ntab verloor dus zijn titel tijdens het NK sprint aan Hein Otterspeer. 'Ik heb vier stabiele races gereden, maar er zaten geen bijzonderheden in. Daar moet ik aan werken.' Ntab zag dat hij op zijn 500 meters te weinig marge had gewonnen op Otterspeer. 'Veel klopte, maar niet alles. Daar moet ik nu aan gaan werken.'

Verrassende Velema

Lennart Velema verraste zichzelf met een derde plaats in het algemeen klassement. 'Ik had het hele seizoen al het gevoel dat het erin zat. Gelukkig komt het er nu uit.' Velema verbaasde zichzelf vooral op de 500 meter. 'Dat ik zoveel happen van mijn beste tijd eraf weet te rijden, dat is echt superfijn. Dan doe je ook echt mee in zo'n sprinttoernooi.'

Dit bericht is geüpdatet met reacties van Dai Dai Ntab en Lennart Velema.