Verdachte in Winschoter zedenzaak berooft zichzelf van het leven

De rechtbank in Groningen
De rechtbank in Groningen © Jos Schuurman/FPS
Een van de mannen die vorige week terechtstonden in de ernstige zedenzaak in Winschoten heeft een einde aan zijn leven gemaakt.
Dat bevestigen zowel de rechtbank Noord-Nederland als het Openbaar Ministerie. Het gaat om de 46-jarige verdachte uit Winschoten die de oom van het meisje kende via de voetbalclub van hun kinderen.

Een van zeven verdachten

De man was een van de zeven verdachten die vorige week donderdag en vrijdag terecht stonden in Groningen. Zij werden allen verdacht van het seksueel misbruiken van een 13-jarig meisje dat door haar oom werd aangeboden op sekssites. Oom Michel M. heeft minstens honderd keer seks met het meisje gehad en werd eerder dit jaar veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Achttien maanden cel

Tegen de man was achttien maanden cel geëist. Hij ontkende op de zitting elke betrokkenheid bij het misbruik en vreesde voor zijn baan en gezin als dit uit zou komen. De rechter hield hem voor dat hij veelvuldig seks met het meisje gehad heeft. De officier van justitie rekende het de man zwaar aan dat hij alles ontkende en nergens verantwoordelijkheid voor nam.
De man was de enige verdachte van wie geen videobeelden gemaakt waren. Bijna alle andere verdachten stonden op beeld, omdat de oom graag filmpjes wilde van het misbruik. Die filmpjes moest het meisje zelf maken.
De dood van de verdachte maakt per direct een eind aan zijn vervolging.
Heb jij hulp nodig?
Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.