Instellingen

Inloopavond over windmolens bij Bellingwolde gaat niet door

© Jos Schuurman/FPS

Een inloopavond over de mogelijke komst van windmolens bij Bellingwolde gaat niet door. De inloopavond zou dinsdagavond plaatsvinden, maar er is te veel belangstelling.

Ontwikkelaar Solarfields gaat nu andere, kleinschalige, meedenksessies organiseren.

Direct aanwonenden

Die sessies worden gehouden met omwonenden die dichtbij wonen. 'Zo verwachten we meer en betere input te krijgen', zegt een woordvoerder.

Andere omwonenden, die verder weg wonen, kunnen op een later moment alsnog meepraten over de mogelijke komst van de molens.

Aantal onbekend

Volgens de ontwikkelaar levert het park een grote bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Westerwolde en de provincie Groningen. Het aantal windmolens en de grootte ervan is nog niet bekend.

Wel is duidelijk dat de molens aan de Duitse grens moeten staan. Aan de Duitse kant van de grens staan al verschillende windmolens.

Vier landeigenaren

De windmolens moeten op de grond van vier boeren uit de omgeving komen te staan. Die benadrukken de molens alleen te willen plaatsen als daar draagvlak voor is bij omwonenden.

De gemeente Westerwolde heeft laten weten dat het momenteel niet meewerkt aan de komst van windmolens. De gemeente moet toestemming geven: dat kan pas als de gemeenteraad er beleid over opstelt.