Instellingen

Debuterende Itakura ziet FC Groningen minieme oefenzege boeken

Een combinatieteam van FC Groningen wist het oefenduel tegen HHC Hardenberg met 2-1 te winnen.
Een combinatieteam van FC Groningen wist het oefenduel tegen HHC Hardenberg met 2-1 te winnen. © Stefan Bleeker/RTV Noord

Ko Itakura heeft zijn eerste officieuze minuten in het shirt van FC Groningen erop zitten. De Japanner deed ruim een helft mee in het oefenduel op Corpus den Hoorn tegen HHC Hardenberg. Daarin knokte de FC zich terug van een achterstand.

Het ingelaste oefenduel tegen de Tweede Divisionist stond voor een aantal spelers in het teken van wedstrijdritme. Naast Ko Itakura stonden ook onder meer Tom van de Looi, Paul Gladon en Ajdin Hrustic aan de aftrap.

Paal

Het combinatieteam van FC Groningen startte niet bepaald voortvarend aan het duel, want na nog geen 180 seconden spelen zette Derian Reinders de Hardenbergers al op voorsprong. Hrustic kreeg meteen daarna een riante mogelijkheid op de gelijkmaker, maar trof de paal. 

Voorsprong

De Groningers, gecoacht door Sander van Gessel, gingen ook met de minieme achterstand aan de thee. Na een uur spelen wist middenvelder Rano Burger alsnog de 1-1 aan te tekenen. Een kwartier voor tijd kwamen de Groningers op 2-1 door een rake vrije trap van Hrustic en gaven die voorsprong niet meer uit handen. 

Redelijk debuut

Itakura, samen van Van de Looi spelend als één van de twee verdedigende middenvelders, kon terugzien op een redelijk debuut en werd na zeventig minuten afgelost door Mees Gootjes. Gladon bleef wel het hele duel staan en kreeg twee scoringskansen. Verder wist de aanvaller, die over kwam van Wolverhampton Wanderers, niet te imponeren.