Instellingen

Martini Sparks uitgeschakeld in bekertoernooi

Jay-Eliza Burgos wordt ingesloten door twee tegenstanders archief
Jay-Eliza Burgos wordt ingesloten door twee tegenstanders archief © JK Beeld

De basketbalsters van Martini Sparks zijn in de kwartfinales van het nationale bekertoernooi uitgeschakeld door Grasshoppers. De ploeg onder leiding van interim trainer Pieter Dikhoff verloor in de eigen sporthal Scharlakenhof met 49-68.

Zo slaagde Sparks er niet in te stunten tegen de lijstaanvoerder in de competitie uit Katwijk. De start van de ploeg uit Haren was niet best want na tien minuten basketbal was het 8-26 in het voordeel van de gasten. Bij rust was het verschil met 18-37 nog steeds groot.

Kwaliteitsverschil

Sparks deed er in de tweede helft alles aan om terug te komen in de wedstrijd, maar het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen was te groot. Na dertig minuten stond het 35-53 in het voordeel van de gasten. Dit verschil bleef in tact na het einde van het vierde kwart.

Slecht begin

'We hebben tijd nodig om mentaal en fysiek goed aan een wedstrijd te beginnen,' aldus Dikhoff na de nederlaag. 'Dat is ons al eerder overkomen en daar moeten we aan werken de rest van het seizoen.'

Doelstelling

'De doelstelling voor deze wedstrijd was om geen echte dip te hebben, dat is op het eerste kwart na gelukt. We spelen tegen de koploper in de eredivisie, dat niveau kunnen wij op dit moment nog niet bijbenen,' besluit Dikhoff.

Programma

Martini Sparks vervolgt aanstaande zaterdag in de eigen sporthal Scharlakenhof de competitie met het duel tegen Binnenland. De tegenstander uit Barendrecht staat derde in de competitie. De wedstrijd in Haren begint om 19.00 uur.