Instellingen

Werkstraf voor uitdelen kopstoot tijdens stapavond

De man gaf aan zo'n vijftien biertjes op te hebben
De man gaf aan zo'n vijftien biertjes op te hebben © Jos Schuurman / FPS

Een 22-jarige man uit Peizermade moet voor mishandeling tijdens een stapavond in Groningen als straf twintig uur werken. Daarnaast kreeg hij als waarschuwing een voorwaardelijke werkstraf van dertig uur.

De man kreeg tijdens een avondje uit op 28 september vorig jaar in de vroege ochtend een woordenwisseling met een medestapper. De twee kemphanen stonden in de kroeg tegenover elkaar; hun hoofden raakten elkaar bijna.

Tanden beschadigd

Ineens deelde de man uit Peizermade een kopstoot uit. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn mond. Van twee tanden sloeg een stuk af.

Drank speelde een grote rol. De 22-jarige had zo'n vijftien biertjes weggetikt die avond, zei hij tegen de rechter.

Vorige maand ook veroordeeld

De man uit Peizermade is vorige maand nog veroordeeld voor het verkopen van illegaal vuurwerk via Instagram. Hij kreeg toen een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden opgelegd.

De rechter in Groningen hield rekening met deze recente veroordeling. De man werd toen volgens het volwassenstrafrecht bestraft. De rechter zette hier haar vraagtekens bij. Ze vond de man nog erg jong in zijn doen en laten.

Toch paste ze het adolescentenstrafrecht niet toe, maar verlaagde de straf. De man moet daarnaast een sociale vaardigheidstraining volgen.