Instellingen

Expeditie Grunnen bij de opening van een bijzondere garage

© Marthijs Veldthuis / RTV Noord

Een drukte van belang. Vandaag opent Syrische vluchteling Abdulkader Jelou na jaren voorbereiding zijn eigen garage. Na een luide knal met confetti is het dan echt zover, de garage is geopend.

De showroom van Jelou is helemaal gevuld met mensen die hem komen feliciteren, maar natuurlijk ook met een vloot aan auto's en de Syrische hapjes mogen ook niet ontbreken.

In Syrië was Jelou bedrijfsjurist, maar hier in Nederland moest hij nog zeven jaar studeren om zijn oude vak hier ook te mogen uitvoeren. Hij besloot het helemaal anders te doen en opende een garage.

Zijn Nederlandse 'moeder' Sineke Meering is zo trots als een pauw. Meering leerde Jelou kennen tijdens haar werk bij VluchtelingenWerk Noord-Nederland. Ze kregen een band en Jelou vroeg haar of zij zijn mama wilde zijn. Meering heeft haar eigen zoon verloren: 'Ik heb een zoon verloren, maar ook een terug gekregen.'

Ook in Expeditie Grunnen:

- Wandelen van de kerk naar kerk
- De laatste boer van Euvelgunne
- Expeditie Grunnen scheert een schaap
- Vijfdaagse radiomarathon van Lol FM
- Ede Staal workshop

Expeditie Grunnen bekijk je hierboven of via uitzending gemist.

Wat is Expeditie Grunnen?

Wij rijden in onze Expeditiebus naar de plekken waar mensen over praten. Heb je ergens hulp bij nodig, wil je je verhaal kwijt of ga je iets actiefs doen dit weekend? Alles mag en niets is te gek!

Stuur ons een berichtje via de Facebookpagina van Expeditie Grunnen en wie weet staan we bij jou voor de deur!