Instellingen

Effectief FC Groningen duwt Willem II van de roze wolk af

De spelers van FC Groningen vieren de 0-2 van Kaj Sierhuis (uiterst rechts)
© Orange Pictures/Kin Wah Yim

Een uiterst effectief FC Groningen heeft Willem II de eerste nederlaag van 2019 toegebracht door de Tilburgers in eigen huis met 1-2 te verslaan.

Doelpunten van Warmerdam en Sierhuis in een tijdsbestek van twee minuten vlak voor rust zorgden voor 2-0 voorsprong. De tegengoal vroeg in de tweede helft van Vrousai bleek onvoldoende voor de thuisploeg. Groningen wankelde na de Brabantse treffer meermaals, maar bleef met kunst- en vliegwerk overeind.

Redding Padt

Padt hield zijn ploeg tien minuten voor tijd op de been door met een geweldige redding een schot van Vrousai uit zijn doel te ranselen. De gasten kwamen na de 1-2 in de 55e minuut nauwelijks meer van de eigen helft af. Alleen Mahi schoot vijf minuten voor tijd nog net voorlangs.

De ploeg van coach Danny Buijs klom heeft nu 21 punten uit twintig duels. Groningen maakt hierdoor deel uit van een zeer brede middenmoot; er zitten slechts zes punten tussen een plek voor play-offs om degradatie en een plek die recht geeft op play-offs voor Europees voetbal.

Openingstreffer

Warmerdam scoorde in de 35e minuut de openingstreffer door met zijn zwakkere rechterbeen de trekker over te halen vanaf dik twintig meter. Hij liet doelman Wellenreuther kansloos.

Goal Sierhuis

FC Groningen verdubbelde de voorsprong twee minuten later. Meissner schatte een dieptepass van Bruns helemaal verkeerd in. De bal viel voor de voeten van Sierhuis die profiteerde van dit buitenkansje.

Zeefuik op het randje

Zeefuik kreeg in de eerste helft een gele kaart met een onbesuisde overtreding. Hij leek op een gegeven moment rijp voor een rode kaart, maar in de tweede helft had de rechtsback zijn af en toe onstuimige spel wel onder controle.

Programma

FC Groningen vervolgt het seizoen volgende week zondag 10 februari met de thuiswedstrijd tegen Vitesse dat vanavond met 2-2 gelijk speelde tegen Heerenveen. Het duel in Groningen begint om 14.30 uur.

Lees terug: