Be Quick ziet plaaggeest Spijodic punten wegkapen namens Hoogeveen

Be Quick-doelman Robert Smit moest twee treffers van Sadik Spijodic toestaan archief © JK Beeld
Be Quick is zondagmiddag tegen een pijnlijke 2-1 nederlaag aangelopen in en tegen Hoogeveen. De Groningers zakken hierdoor naar de voorlaatste plek in de hoofdklasse A.
De gasten kwamen in de 90e minuut op gelijke hoogte via Jan Stoker, maar na geblunder achterin scoorde Sadik Spijodic diep in de blessuretijd zijn tweede treffer van de middag, waardoor de punten alsnog in Hoogeveen bleven.

Stoom uit de oren

Bij Be Quick-trainer Steven Wuestenenk kwam de stoom uit zijn oren na de nederlaag. 'Ik ben er helemaal klaar mee', brieste hij.
'Bij de beslissende goal staan wij met drie tegen één in ons voordeel, krijgen drie keer de mogelijkheid om de situatie uit te spelen en doen het niet. Wij maken in week zeventien nog steeds dezelfde fouten als in week één. Kinderlijk, ik kan er niet bij', besluit de woedende coach.

Achterstand

De gasten keken lang tegen een 1-0 achterstand aan. Spijodic scoorde in de 36e minuut met een prachtig afstandsschot, waar doelman Robert Smit geen antwoord op had.
Toen Stoker, na een gemiste strafschop van Faraouni, aan het einde van de reguliere speeltijd de gelijkmaker binnen schoot, leek Be Quick toch nog een zwaarbevochten punt over te houden aan het duel. Maar de man van de wedstrijd Spijodic besliste anders, profiteerde van miscommunicatie in de verdediging van Be Quick en schoof de bal langs Smit in het doel.

Clash

Deze Drents-Groningse clash was, op het geweldige doelpunt van Spijodic na, het aanzien in de eerste helft nauwelijks waard. Na de rust was alles anders en konden de 400 toeschouwers wel genieten van goed voetbal, veel kansen en een echt voetbalgevecht.

Wissel Liewes

Be Quick-trainer Steven Wuestenenk bracht na de rust Geertjan Liewes voor Selwyn Slotegraaf in het veld en dat maakte een groot verschil. Liewes kreeg aan het begin van de tweede helft twee opgelegde kansen, die hij echter niet wist om te zetten in een doelpunt.
Hoogeveen liet met twee grote mogelijkheden van zich horen, maar ook bij de Drenten stond het vizier niet op scherp. In de slotfase probeerden de gasten opnieuw via Liewes de gelijkmaker af te dwingen, maar de keeper van Hoogeveen - Nick Borgman - hield zijn doel schoon.

Lege handen

Tom Heerkes was namens Hoogeveen nog dicht bij een tweede Drentse treffer, maar Smit wist het gevaar te bezweren. Tot de hectische slotfase aanbrak en de Groningers alsnog met lege handen kwamen te staan.

Be Quick nu voorlaatste

Be Quick zakt, mede door zeges van concurrenten Wormerveer en Silvolde naar de vijftiende plaats met zestien punten uit zeventien wedstrijden. Zondag 10 februari staat voor de Groningers de thuiswedstrijd tegen AWC uit Wijchen op het programma.