Instellingen

Bosker belandt net naast podium tijdens 1500 meter in Hamar

Marcel Bosker, hier in actie op de 5000 meter, greep net naast een medaille op de 1500 meter
Marcel Bosker, hier in actie op de 5000 meter, greep net naast een medaille op de 1500 meter © Orange Pictures/Douwe Bijlsma

Marcel Bosker uit Groningen is zondagmiddag vierde geworden op de 1500 meter tijdens wereldbekerwedstrijden in het Noorse Hamar. De zege ging naar de Russ Denis Joeskov.

Alleen Bosker verscheen namens Nederland aan de start. Hij realiseerde een tijd van 1.46,54. Olympisch en wereldkampioen Kjeld Nuis, Thomas Krol en Patrick Roest ontbraken op de schaatsmijl. Zij kozen voor een andere voorbereiding op de WK afstanden komende week in Inzell.

Seconde sneller

Joeskov zegevierde in een tijd van 1.44,95. Daarmee was hij ruim een seconde sneller dan de Noor Havard Bøkko, die met 1.46,28 zilver veroverde. De Zuid-Koreaan Kim Min-seok eindigde als derde in 1.46,39. Voor Joeskov was het zijn derde wereldbekerzege dit seizoen op de 1500 meter.

Joeskov nieuwe leider

In het wereldbekerklassement, met Joeskov als nieuwe leider, staan Nuis (negende), Krol (tiende) en Roest (elfde) bij de beste twaalf. Zij zijn daardoor verzekerd van deelname aan de wereldbekerfinale in maart in Salt Lake City. Bosker staat op de vijftiende plek.