Instellingen

Let op deze aanhanger bij de zuidelijke ringweg: hij flitst (update)

Het flitsapparaat werd eerder getest langs de A76
Het flitsapparaat werd eerder getest langs de A76 © ANP
Wie straks op de zuidelijke ringweg bij de stad Groningen het gaspedaal wat te diep intrapt, loopt de kans geflitst te worden vanuit een aanhanger. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat daarnaast ook testen met een mobiele flitspaal.
Ze worden ingezet bij wegwerkzaamheden langs de zuidelijke ringweg. Het OM hoopt dat door de inzet van de flitsers het aantal verkeersovertredingen daalt, waardoor wegwerkers veiliger kunnen werken.

'Grote prikkel voor weggebruikers'

'Dit controlemiddel kan heel flexibel ingezet worden', zegt Achilles Damen van het Openbaar Ministerie. 'Als het steeds op een andere plek staat, is er een grote prikkel voor weggebruikers om zich netjes aan de snelheid te houden.'

Test start vrijdag

Vanaf vrijdag wordt het systeem met de aanhanger getest, maar dan worden nog geen boetes uitgeschreven. Vanaf eind februari is dat wél het geval als de mobiele flitspaal in gebruik wordt genomen. De controle wordt vooraf aangegeven. De proef loopt tot eind maart.

Getest in Limburg

Eerder werd het systeem onder meer in Limburg getest, langs de A76. 'De ervaringen daar zijn positief. Mensen zien het opzichtige ding en passen hun snelheid aan', zegt Damen.
Dit bericht is aangevuld met een uitspraak van Achilles Damen