VIDEO: Gewapende overval op supermarkt in Beijum

De man gebruikte tijdens de overval een mes en een pistool
De man gebruikte tijdens de overval een mes en een pistool © Politie Groningen
De politie heeft beelden vrijgegeven van de overval op de Albert Heijn aan de Stoepemaheerd in de Groningse wijk Beijum.
De supermarkt werd op 30 januari, net voor sluitingstijd, overvallen door een gewapende man die het personeel dwong om geld uit de kluis af te geven.
Bekijk hier de beelden van de gewapende overval:

Mes op de keel

Op de videobeelden is te zien hoe de man op de fiets richting de supermarkt rijdt. Bij binnenkomst loopt hij direct tegen een medewerker aan, die op een trap staat. Met een mes in zijn handen dwingt de man vervolgens de medewerker met hem naar achteren te lopen.
Volgens de politie heeft de overvaller zijn mes bij een van de medewerkers op de keel gezet. Eenmaal in de kluisruimte haalde de man ook zijn vuurwapen tevoorschijn, waarna het geld uit de kluis moest worden afgegeven.

Op de vlucht

Wanneer de man probeert te vluchten, loopt hij tegen een van de toegangspoortjes aan. Zijn pistool komt duidelijk in beeld. Als de overvaller eenmaal doorheeft dat de poortjes niet opengaan, springt hij over het hek en sprint hij ervandoor.

Signalement

De man droeg gedurende de overval een masker, waarop het gezicht van een oude man met een snor is afgebeeld. Ook droeg de man een lichtblauw, glimmend jack, blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen.