Provinciebestuur wil verder met elkaar

CDA, ChristenUnie, GroenLinks en D66 zeggen voldoende vertrouwen te hebben in het college om de rit uit te zitten.

Dat melden de vier partijen in een statement voorafgaand aan een extra vergadering van Provinciale Staten vrijdagmiddag. Eerder dreigde de coalitie de SP eruit te zetten.

Periode volmaken

'Gezien de korte tijd die deze zittingsperiode nog rest en uitdagingen waar Groningen voor staan, spreken daarom de vier coalitiepartijen het vertrouwen uit dat het college de periode kan volmaken', schrijven ze in een verklaring.

Afgelopen woensdag lag er plots een bom onder de coalitie van SP, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks en daarmee ook onder het college van Gedeputeerde Staten.

Zuidelijke ringweg

De SP wilde samen met enkele oppositiepartijen instemmen met een plan om voorlopig geen grootschalige ingrepen aan de ombouw van de zuidelijke ringweg in Groningen te doen. De andere coalitiepartijen dreigden de SP daarom uit het college te zetten als die partij niet zou terugkomen op haar standpunt. In het coalitieakkoord stond dat de ringweg moest worden aangepakt.

Na een overleg werd besloten om het debat van woensdag te schorsen en vrijdag verder te praten. Daarna gingen de coalitiepartijen met elkaar om tafel gaan om de zaak proberen te lijmen.

Lees ook:

- Partijen zeggen voorlopig niks over coalitiecrisis
- Provinciebestuur leeft nog; debat wordt vrijdag voortgezet
- Provinciebestuur staat op springen; conflict over zuidelijke ringweg 

Meer over dit onderwerp:
zuidelijke_ringweg GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws