Instellingen

Harenaar mishandelt drie vrouwen op mannen-wc

Toiletrol in een wc
Toiletrol in een wc © Hermaion/ Pexels

'Ik schaam me kapot', verklaarde een 25-jarige man uit Haren maandag in de rechtbank in Assen. De man stond terecht voor het mishandelen van drie vrouwen tijdens de Rodermarkt in Roden.

Ook stond hij terecht voor het beledigen van een portier van een uitgaansgelegenheid in Groningen.

Lange rij

De man was vorig jaar september samen met een vriend naar de Rodermarkt gegaan. Toen hij gebruik wilde maken van de wc, mishandelde hij de drie vrouwen. Zij waren naar de mannen-wc gegaan, omdat er een lange rij stond voor de vrouwen-wc's.

Één van de vrouwen kwam op me af. Ik voelde me bedreigd
Verdachte

'Één van die vrouwen kwam op me af. Ik voelde me bedreigd. Ik had veel gedronken en schaam me kapot', vertelde de Harenaar in de rechtbank. De vrouwen werden onder meer in hun gezicht geslagen. Eén van hen werd ook bij haar keel gegrepen.

Belediging

Een paar maanden eerder had de Harenaar tijdens een stapavond in Groningen de portier van een uitgaansgelegenheid beledigd door hem onder meer 'kut buitenlander' te noemen.

In beide gevallen had de man veel drank op. De incidenten hebben de man naar eigen zeggen wakker geschud. Hij heeft uit zichzelf hulp gezocht en drinkt bijna niet meer.

Werkstraf

Voor de mishandelingen en het beledigen van de portier moet de man een werkstraf van 140 uur uitvoeren, waarvan 20 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook moet de man één van de slachtoffers een schadevergoeding van bijna 270 euro betalen.