Fans bezorgen jeugdopleiding FC Groningen extraatje

© JK Beeld
FC Groningen kan binnenkort een cheque van 132.030 euro tegemoet zien van de VriendenLoterij. Het bedrag is bedoeld voor de jeugdopleiding en andere maatschappelijke projecten van de club.
Bij de loterij hebben deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel op het gebied van gezondheid of welzijn mee te spelen. Van elk gekocht lot gaat de helft naar het goede doel of de gekozen vereniging.

Paar duizend meer dan in 2018

Vorig jaar mocht FC Groningen dankzij de loterij 128.949 euro op zijn rekening bijschrijven, dit jaar kan de club dankzij zijn fans dus nog een paar duizend euro meer verwachten.
FC Groningen steekt het extraatje in zijn jeugdopleiding. Het geld wordt onder meer besteed aan scholing van de jeugdspelers, om kinderen naast hun voetbalopleiding ook voor te bereiden op een maatschappelijke toekomst.

Negende

Van alle Eredivisieclubs bleek Ajax overigens het populairst. De club mag liefst 1,5 miljoen euro bijschrijven. Feyenoord kan rekenen op 1,4 miljoen en PSV ontvangt een cheque van ruim 470.000 euro.
SC Heerenveen eindigde op de zevende plaats - twee plaatsen boven FC Groningen - met dik 151.000 euro.