Instellingen

Overval op supermarkt Beijum in Opsporing Verzocht

© Politie Groningen
© Politie Groningen

De gewapende overval op de supermarkt aan de Stoepemaheerd in de Groningse wijk Beijum van 30 januari, komt dinsdagavond aan bod in het landelijke tv-programma Opsporing Verzocht.

De gewapende overvaller kwam die woensdagavond rond tien uur, net voor sluitingstijd, de slijterij van de winkel binnen. Hij droeg een masker met een afbeelding van een oude man. Hij zette een medewerkster een groot mes op de keel en nam haar mee de winkel in.

Vuurwapen

De man dwong de vrouw om hem naar de kluis te brengen. Daar haalde hij een vuurwapen tevoorschijn en hij eiste het geld uit de kluis. Met het geld rende de man de winkel uit. Hij vluchtte op de fiets waarmee hij ook gekomen was. De politie zocht tevergeefs naar de overvaller.

Bekijk hier de beelden van de gewapende overval:

Signalement

De overvaller had een lichtblauw glimmend jack aan, een blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. Hij droeg een zwarte capuchon met daaronder een oranjekleurige pet. Zijn gezicht had hij dus bedekt met een masker. Daarop stond een afbeelding van een oude man met een grote snor. Om zijn schouder droeg hij een zwarte tas.

De overvaller gebruikte een grijs-groene fiets met een opvallend groot wit deel op het achterste spatbord.

Tips?

Heb je tips, dan kun je bellen met de politie: 0900-8844. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000.

De uitzending begint dinsdagavond om 20:30 uur op NPO1.