Instellingen

Ondernemers verspreiden twee miljoen brillen voor Formule 1 in Assen

Zo zien de brillen die verspreid worden eruit
Zo zien de brillen die verspreid worden eruit © Andries Ophof/RTV Drenthe

Met een oplage van zo'n twee miljoen worden komende week in heel Nederland brilletjes verspreid. De tekst op de bril? #HupAssen.

De actie komt van de Businessclub Grand Prix Assen. Dat is een club ondernemers uit Groningen, Drenthe en Friesland die samen strijden voor de Formule 1 in Nederland, meldt RTV Drenthe.

Meer dan honderd noordelijke ondernemers

Bij de businessclub hebben zich inmiddels meer dan honderd ondernemers aangemeld. Allemaal leggen ze duizend euro in. Geld dat wordt gebruikt om campagne te voeren.

Ook de drie noordelijke voetbalclubs in de eredivisie, FC Groningen, FC Emmen en SC Heerenveen hebben toegezegd mee te doen aan de actie. Dat doen ze door tijdens wedstrijden reclame te tonen voor de campagne op de ledborden langs het veld.

'En dat doen we niet om Zandvoort dwars te zitten', zegt Hanneke Bruggeman van het bestuur.

Dat voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers Assen verwijt dat zij de kansen op een wedstrijd in Zandvoort verpesten, vindt Bruggeman vreemd. 'Hij maakt zich kennelijk zorgen. Wij verpesten de boel niet. De Formule 1 moet naar Nederland. Lukt het Zandvoort, dan zijn wij de eersten die ze feliciteren.'

Campagne is gestart

Dinsdagavond presenteerde de businessclub de plannen voor de komende tijd. De bril is er één van. Daarmee hopen ze vooral via sociale media veel reacties los te maken. Ze hebben inmiddels ook een website opgezet. En binnenkort gaan ze weer op pad. Wat ze gaan doen willen ze niet zeggen.

De Drentse gedeputeerde Henk Brink vertelde tijdens de bijeenkomst dat hij binnenkort naar Barcelona gaat met een delegatie om Assen te vertegenwoordigen en te promoten. In Barcelona worden de nieuwe Formule 1 auto's getest die straks in het nieuwe seizoen worden ingezet.