Instellingen

Korfballers Stadskanaal: 'Kinderen lopen hier door de bierflesjes en wietzakjes' (update)

Voorzitter Atte van Haastrecht
Voorzitter Atte van Haastrecht © Archief Martijn Folkers/RTV Noord

Korfbalvereniging Stadskanaal '74 zit nog steeds met de handen in het haar. Na twee bijeenkomsten met de gemeente Stadskanaal mag de vereniging nog geen eigen onderkomen bouwen.

De korfballers maken al jaren gebruik van de faciliteiten van het Noorderpoort College, maar willen een eigen plek met faciliteiten.

Voorzitter Atte van Haastrecht heeft twee keer gesproken met wethouder Lian Veenstra van Sport. Ondanks de, volgens van Haastrecht, sportieve houding van de wethouder mag er niet gebouwd worden, omdat er geen geld is.

Ouders willen hun kinderen niet meer achterlaten bij de vereniging
Atte van Haastrecht - voorzitter

'Bierflesjes en wietzakjes'

Volgens de voorzitter is er al sinds 2011 een onwerkbare situatie. 'We hebben geen toiletten. De kinderen lopen door de bierflesjes en wietzakjes naar het Noorderpoort. Ouders willen hun kinderen niet meer achterlaten bij de vereniging.'

Die problemen zijn terug te zien in het aantal leden, zo zegt de club. In 2014 waren dat er nog 150, nu staat de teller op 110.

Nog in gesprek

Wethouder Lian Veenstra wil nog niet ingaan op de zaak, omdat volgens haar de gesprekken met de korfbalvereniging nog volop gaande zijn.

Dit bericht is aangepast met een reactie van de wethouder.