Turbulente Tijden #2: 'Ik wil nú duurzame energie hebben'

Egbert Minnema neemt je in deze serie mee langs de wereld van windmolens
Egbert Minnema neemt je in deze serie mee langs de wereld van windmolens © RTV Noord
'Ik wil nú duurzame energie hebben. En ik ben er verantwoordelijk voor om dát te regelen.'
Dat zegt Nienke Homan, gedeputeerde van de provincie Groningen en verantwoordelijk voor het energiebeleid, in deel twee van onze podcastserie Turbulente Tijden. Dit is een serie over de plaatsing van windmolens en over de emoties die dat met zich meebrengt.
Gepassioneerd vertelt Homan over de urgentie die ze voelt om wat aan de klimaatverandering te doen. Iets dat energieplanoloog Christian Zuidema trouwens net zo'n feit vindt als zijn eigen lichaamslengte. 
Ook hoor je naast Lies Zondag en Rob Rietveld (die je nog kent van aflevering 1) Timo Spijkerboer, werkzaam in de windindustrie. Hij vindt dat de energiediscussie in Nederland veel te anoniem is. Luister naar aflevering twee voor zijn verhaal hierbij.
Als je aflevering 1 eerst luistert, begrijp je de verhaallijn van aflevering 2 beter. Turbulente Tijden is onder meer te luisteren via Apple Podcast, Google Podcast, Spotify en Soundcloud.

Podcasts bij RTV Noord, hoe te beluisteren?

Hoe kan het nou dat mensen zó ver kunnen gaan in het uiten van hun woede tegen windparken? Deze vraag triggerde Egbert Minnema. Voor RTV Noord maakte hij daarom een vijfdelige podcastserie Turbulente Tijden. In deze serie word je meegenomen in de wereld van de windmolens.
Turbulente Tijden is een podcast: een radioprogramma dat te beluisteren is via internet. Turbulente Tijden is makkelijk te beluisteren op elke smartphone of tablet, via een speciale podcast-app, bijvoorbeeld Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Soundcloud.
Je kunt dan op ieder moment van de dag en waar je ook bent één of meerdere afleveringen beluisteren. Dan blijf je direct op de hoogte van nieuwe afleveringen. Ook kun je de afleveringen downloaden, zodat je ze daarna zonder internetverbindingen kunt beluisteren.
Heb je een Android-telefoon? Download de Google Podcast-app, zoek op Turbulente Tijden en klik op abonneren. Heb je een Apple-telefoon? Ga dan naar iTunes, zoek de podcast en klik op abonneren. Ook kun je Turbulente Tijden beluisteren via Spotify (klik hier), of via SoundCloud. Klik hiervoor op deze link, of download de Soundcloud-app op je tablet of smartphone.
Naast Turbulente Tijden heeft RTV Noord ook de sportpodcast De Koffiecorner (iTunes & Spotify) en de Noordzaken-podcast (iTunes & Spotify), waarop je je kunt abonneren. 
Uiteraard kun je ook altijd naar www.rtvnoord.nl/podcast gaan om onze podcasts te beluisteren.