Instellingen

Karin Dekker geïnstalleerd als wethouder in Assen

Karin Dekker en haar voorganger
Karin Dekker en haar voorganger © Margriet Benak RTV Drenthe

De Groningse bestuurder Karin Dekker is donderdag in de raad van Assen geïnstalleerd als wethouder. Ze werd benoemd met 26 stemmen voor, twee tegen en drie stemmen waren ongeldig.

Dat melden de collega's van RTV Drenthe.

Dekker (58) is namens GroenLinks de nieuwe wethouder van Assen. Zij volgt Gea Smith op, die per 1 februari is gestopt. GroenLinks Assen vloog meteen Karin Dekker in als opvolger.

Wethouder in Stad en Leek

Karin Dekker was tien jaar wethouder in de stad Groningen, daarna directeur van een kinderopvangorganisatie in Friesland en de afgelopen tweeënhalf jaar wethouder in de inmiddels opgeheven gemeente Leek.

Ontheffing

Dekker, die in Groningen woont, kreeg van de Asser gemeenter raad meteen voor een jaar ontheffing, om niet in Assen te hoeven wonen. Stadspartij PLOP en PvdA plaatsten daar wel een kanttekening bij.

Zeer waarderen

Zo heeft PLOP liever een bestuurder die in de eigen gemeente woont. 'Dat zouden we toch zeer waarderen', aldus fractievoorzitter Henk Santing. De PvdA hoopt dat Dekker 'goed in staat is de fysieke afstand tussen Groningen en Assen te overbruggen.'