Ten Boer wil de Noorderkrant terug

De Noorderkrant valt sinds begin dit jaar niet meer op de deurmat
De Noorderkrant valt sinds begin dit jaar niet meer op de deurmat © ANP/Beeldbewerking RTV Noord
Sinds de jaarwisseling krijgen inwoners van de voormalige gemeente Ten Boer de Noorderkrant niet meer. Nu ze bij de gemeente Groningen horen ontvangen ze de Groninger Gezinsbode. En dat vinden ze maar niks.

Alleen op te halen

De krant valt niet meer bij de Ten Boersters in de bus, maar is nog wel op twee locaties af te halen: bij de bibliotheek in Ten Boer en de Agrishop in Garmerwolde. Bij de Agripshop zijn alle Noorderkranten binnen een dag weg. Uitgever NDC levert inmiddels extra kranten bij de groente- en fruitwinkel. 
Het begint bij de stad en het gaat nog steeds over de stad
Huup Reuver - voorzitter Dorpsbelangen Ten Boer

'Te stads'

'Tijdens een vergadering van meerdere verenigingen van Dorpsbelangen stond het gemis van de krant op de agenda', zegt Huup Reuver van Dorpsbelangen Ten Boer. Volgens Reuver is het in de dorpen een veelbesproken kwestie. Het nieuws in de Groninger Gezinsbode is volgens de dorpsbewoners teveel gericht op de Stad.
'Het begint bij de stad en het gaat nog steeds over de stad', zegt Reuver, al bladerend door de Groninger Gezinsbode. De Noorderkrant wordt nog wel bezorgd in de gemeente Het Hogeland.
Mensen willen toch op de hoogte zijn van de mensen die overlijden
Lenneke Brik - voorzitter van Dorpsbelangen Woltersum

Familieberichten

'Ik weet dat vooral de lokale berichtgeving en de familieberichten worden gemist', zegt Lenneke Brik, voorzitter van Dorpsbelangen Woltersum. 'Mensen willen daar toch van op de hoogte zijn', zegt ze. In de Gezinsbode staan geen overlijdensberichten.
Ook artikelen over de uitvoering van de lokale toneelverenigingen worden gemist. Volgens Brik worden die berichten niet opgenomen in de Gezinsbode.
'Ik snap wel dat mensen in Onnen en Haren minder geïnteresseerd zijn in de dingen die in Woltersum gebeuren, maar er staat nu echt niks lokaals in', aldus Brik. 

Klachten zijn bekend

Uitgever NDC laat weten dat er meerdere klachten zijn binnengekomen vanuit de voormalige gemeente Ten Boer. Toch is de uitgever niet van plan de Noorderkrant daar terug te laten keren. Wel is het de bedoeling om in de Groninger Gezinsbode meer berichten te plaatsen over Ten Boer en omgeving.