Instellingen

Inwoners Westerkwartier denken mee over nieuwe burgemeester

De ambtsketen van een burgemeester
De ambtsketen van een burgemeester © Jos Schuurman/FPS

De gemeente Westerkwartier is op zoek naar een nieuwe burgemeester en vraagt daarbij de hulp van de inwoners. Via het Westerkwartierpanel is er een enquête verspreid waarin inwoners kunnen aangeven wat volgens hen de ideale burgemeester is.

Dit inwonerpanel heeft zo'n 850 vaste leden en is representatief voor de inwoners van Westerkwartier.

Vanaf vandaag, woensdag 20 februari, kan de vragenlijst ingevuld worden. Inwoners die de enquête ook willen invullen kunnen zich hier inschrijven.

Een ambassadeur in de regio?

Welke karaktereigenschappen moet de nieuwe burgemeester hebben? Wat heeft hij of zij voor achtergrond? Willen we een behoudende of juist een vernieuwende burgemeester? Dit zijn vragen die in de enquête voorbijkomen.

De gemeente wil graag dat inwoners meedenken en meedoen, daarom wordt het panel ingezet.

Meedoen?

Ben je geen lid van het panel? Ook dan kun je meedoen met de enquête. Ga naar deze website om je in te schrijven. Je krijgt dan een e-mail met een uitnodiging voor het onderzoek. Meedoen kan tot en met 6 maart 2019.

Naast de enquête gaat de vertrouwenscommissie ook nog actief op zoek naar inwoners en instellingen om ook bij hen te vragen wat zij belangrijk vinden.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met marktonderzoeksbureau Enigma Research. Uiteraard zijn alle antwoorden anoniem.