Kraantje Pappie is slotact op Bevrijdingsfestival Groningen

Kraantje Pappie
Kraantje Pappie © Marissa van Roon
Rapper Kraantje Pappie uit de stad is een van de Ambassadeurs van de Vrijheid 2019, samen met dj Sam Feldt en zangeres Maan. De drie zijn door het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemd.
Op Bevrijdingsdag zullen deze artiesten per defensiehelikopter reizen naar bevrijdingsfestivals in het land om daar op te treden. Op 5 mei worden veertien van dat soort festivals gehouden, waaronder in Groningen.
Kraantje Pappie is bovendien de slotact van het bedrijvingsfestival in Groningen.

Bekendgemaakt op 3FM

De Ambassadeurs werden bekendgemaakt op NPO 3FM tijdens de ochtendshow van Frank van der Lende, die zelf in 2017 ambassadeur was. Zanger Hessel was in 1991 de eerste Ambassadeur. De afgelopen jaren vervulden onder anderen Ronnie Flex, Fedde Le Grand, De Jeugd van Tegenwoordig, De Staat, Kovacs en Nielson die rol.

Meer dan een miljoen bezoekers

De bevrijdingsfestivals vormen samen het grootste eendaagse gratis culturele evenement in Nederland. Vorig jaar kwamen daar ruim een miljoen bezoekers op af.

Wie staan er in Groningen?

Begin deze maand maakte Bevrijdingsfestival Groningen de eerste namen bekend. Tom Walker, Thomas Azier, MY BABY, Omar Souleyman, Les Amazones D'Afrique, $hirak, Jiri11 en Young Ellens zijn vastgelegd voor het festival, dat dit jaar op een zondag valt. 'The Crane' sluit het festival dus af.