Vijf gewonden na brand in winkel Hoogezand, bewoners mogen terug naar huis (update)

Bij een brand in een winkel- en appartementencomplex aan de Erasmusweg in Hoogezand zijn vijf mensen gewond geraakt. Zij hebben rook ingeademd.
De brand brak tegen 18.00 uur uit in een oosterse winkel, maar ook uit drie andere winkelpanden - waaronder een pizzeria - kwam rook. Zeven woningen boven de winkels werden ontruimd, evenals de winkelpanden zelf.

Naar ziekenhuis

Onder de vijf gewonden waren ook drie medewerkers van de oosterse winkel.
De gewonden zijn behandeld door ambulancepersoneel en voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Veel rook

Bij de brand kwam veel rook vrij. Die trok door het hele complex. Volgens de brandweer woedde het vuur boven een plafond in de oosterse winkel. De brand bleef beperkt tot de winkel, maar die liep daarbij wel forse schade op.
De brandweer had enkele uren nodig om te checken of de omliggende panden en woningen ook rook- en waterschade hadden opgelopen, en of er sprake was van koolmonoxide. Rond 21.15 uur mochten de geëvacueerde bewoners terug naar hun woningen.

Geen asbest

De brandweer heeft geen indicatie dat er bij de brand asbest is vrijgekomen. 'In de omgeving van het winkel- en appartementencomplex is in elk geval geen asbest aangetroffen', zegt brandweerwoordvoerder Johan Bosklopper.
De brand trok veel bekijks van belangstellenden.
Update: het bericht is geactualiseerd met de informatie dat de bewoners terug naar huis mogen.