OR gevangenis Ter Apel heeft weer vertrouwen in directeur

Het is weer rustig achter de gevangenismuren in Ter Apel
Het is weer rustig achter de gevangenismuren in Ter Apel © Jos Schuurman/FPS
De ondernemingsraad van de Penitentiaire Inrichting Ter Apel en vestigingsdirecteur Laurens Huizenga kunnen weer door één deur. In december zegde de OR het vertrouwen in Huizenga op, maar dat is hersteld, zo melden beide partijen dinsdag in een persverklaring.
De OR concludeerde eind vorig jaar dat 'het afgelopen jaar de verhoudingen dusdanig zijn verstoord dat er geen verdere samenwerking meer mogelijk is'.

Onderzoek ingesteld

Daarna is er een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de relatie tussen de directeur en de ondernemingsraad. Over de uitkomsten van dit onderzoek willen beide partijen niets naar buiten brengen, omdat het een interne kwestie is.
'Het enige dat we kwijt willen is dat er goede afspraken zijn gemaakt om uit de impasse te komen en de relatie tussen de ondernemingsraad en de directeur te verbeteren. Uiteindelijk gaat het om een gezamenlijk belang en dat is een zo goed mogelijk functionerende penitentiaire inrichting Ter Apel. Beide partijen gaan daarom hun best doen om, in het belang van PI Ter Apel en haar medewerkers, de komende tijd op een goede en constructieve manier aan de slag te gaan', zo staat in de verklaring.