Instellingen

Station Sappemeer-Oost scoort hoog in 'Stationbelevingsmonitor'

© Steven Radersma/RTV Noord

Station Sappemeer-Oost staat in de top 3 van 'Stationsbelevingsmonitor' 2018 van de NS.

95 procent van de reizigers geeft dit station een 7 of hoger. De andere twee stations met zo'n hoge score zijn Schin op Geul en Dalfsen.

Sluiting

Station Sappemeer-Oost wordt overigens bedreigd met sluiting. De provincie Groningen wil het station afbreken als het nieuwe Hoofdstation in Stad klaar is.

Sappemeer-Oost kwam de afgelopen week geregeld in het nieuws vanwege de stationslaper, die daar al een tijdje bivakkeert.

Roodeschool

Station Roodeschool scoort ook opvallend hoog in de lijst. 93 procent van de reizigers geeft dit station een 7 of hoger. In 2014 was dit nog 50 procent. De reden is waarschijnlijk dat Roodeschool een nieuw station heeft gekregen aan de Hooilandseweg.

De trein rijdt vanaf daar door naar het nieuwe noordelijkste station van Nederland: Eemshaven. Dat station is nog niet opgenomen in de Stationsbelevingsmonitor.

Delfzijl-West scoort van alle Groninger stations het laagst op de lijst: 61 procent geeft het een voldoende.

Nieuwe wc's en verbeteringen

Overigens krijgen de stations van Delfzijl en Zuidhorn nog dit jaar een nieuw toilet. Voor de stations van Loppersum, Baflo, Groningen-Noord, Kropswolde en Haren staat dit in 2020 of 2021 op het programma. De stations van Hoogezand-Sappemeer en Winschoten worden in 2022-2023 verbeterd.

Beijk hier de volledige Stationbelevingsmonitor.