Dit weekend in Groningen: Pracht en praal in de provincie

© Jeroen Berkenbosch/RTV Noord
Het mooie lenteweer laten we een beetje achter ons, maar dat is zeker geen reden om op de bank te blijven zitten. Ga erop uit in onze provincie! Bijvoorbeeld naar onderstaande evenementen.

Carnaval in't noorden

We kunnen er niet omheen dit weekend: Carnaval! In Ter Apel, Kloosterburen en Barnflair vinden optochten en feesten plaats.
De die-hard fans kunnen de zaterdag beginnen in Barnflair, waar om 11:11 uur de optocht van start gaat. Wie daar geen genoeg van kan krijgen, kan door naar Ter Apel, waar de praalwagens vanaf 14:00 uur te bewonderen zijn.
Op de zondag kun je je melden in Kloosterburen, waar eveneens om 14:00 uur de optocht gaat beginnen. Alaaf!

Afscheid van het stripmuseum

Even kleurrijk, maar een compleet andere sfeer in hartje Groningen. Daar opent het Stripmuseum zaterdag om 10 uur voor het laatst de deuren aan de Westerhaven. Voor de gelegenheid is de toegang gratis.
Het Stripmuseum verdwijnt niet uit de stad. Vanaf november zijn de collecties te zien in het Groninger Forum.

De tuin in!

Wie door het mooie weer van afgelopen week al kriebels heeft om de tuin weer in te gaan, kan inspiratie opdoen op de beurs Tuin&Zo in Zuidbroek.
Zo'n vijftig bedrijven presenteren zich zaterdag en zondag vanaf 10:00 uur. Het is de twintigste editie van de tuinbeurs.

Wie maakt de plaat?

Voor de nodige hersengymnastiek kun je zondagmiddag terecht in Stadskanaal. Daar vindt de fotoquiz plaats in het Streekhistorisch Centum.
Deelnemer kunnen hun kennis van de omgeving testen aan de hand van vijftig beeldvragen. Dat kunnen oude opnames zijn maar ook recente kiekjes van bekende en minder bekende plaatsen in Oost-Groningen en Drenthe.
De quiz begint om 14:30 uur. Succes!