Niek Blikslager wint halve marathon in de Nacht van Groningen

© Nacht van Groningen
Hardloper Niek Blikslager heeft de halve marathon van de Nacht van Groningen gewonnen.Hij was op de 21,1 kilometer door de binnenstad en het Noorderplantsoen in de stad Groningen een klasse apart.
De winnende tijd van Bilkslager, die voor het eerst een halve marathon liep, was 1 uur, 13 minuten en 5 seconden. Hendrik Tjoelker ook uit Groningen werd tweede en kwam bijna acht minuten na Blikslager over de finish.
Kelly Hess, eveneens uit Groningen, was in 1 uur 35 minuten en 25 seconden de snelste vrouw. Zij bleef de Amsterdamse Hanna van Rheenen nipt voor. Hess had zes seconden voorsprong op de Amsterdamse.

Andere afstanden

Bijna tweeduizend lopers renden de verschillende afstanden van de achttiende Nacht van Groningen.
De afstand 10 Engelse mijl (16,1 km) werd bij de heren gewonnen Maarten Hindriks uit Groningen. Op deze afstand was Jacelyn Gruppen uit Groninger de snelste dame.
De Hoogevener Jef Poelman en de Groningse Ellen Jansen pakten de zege op de 10 kilometer. Na de afstand 5 kilometer stonden Jordy Dikkers en Lianne van de Belt, allebeide uit de Stad, op de Ossenmarkt op de hoogste tree van het ereschavot.