Instellingen

Turbulente Tijden #4: Hoe je mensen wél blij kunt maken met windmolens

Turbulente Tijden, een podcast over windmolens in Groningen
Turbulente Tijden, een podcast over windmolens in Groningen © RTV Noord
'Je noemt jezelf wel ontwikkelaar, maar je bent eigenlijk een nitwit.' Was getekend: Albert Jansen. Hij is secretaris van Zuidenwind, een coöperatie voor windenergie die onder meer in het Limburgse dorpje Heibloem windenergie aan de man probeert te brengen.
Omdat ze in Heibloem wél blij zijn met windenergie, reisde Egbert Minnema voor de vierde aflevering van Turbulente Tijden af naar het zuiden van het land. Hij sprak daar met Jansen en met Hennie Korten, bewoner van Heibloem, over hoe je een windpark wel of niet zou moeten ontwikkelen én waarom men in Heibloem wél te spreken is over windmolens.
De sfeer in het dorpje Heibloem blijkt hemelsbreed te verschillen van de sfeer hier in het Noorden. Wil je weten hoe? Luister dan aflevering 4 van Turbulente Tijden, waarin Jansen over het windpark bij Meeden zegt: 'De actieve betrokkenheid van de buurt en de omgeving is daar verwaarloosd.'
Als je de eerste drie afleveringen eerst luistert, begrijp je de verhaallijn van aflevering 4 beter. Turbulente Tijden is onder meer te luisteren via Apple Podcast, Google Podcast, Spotify en Soundcloud.

Podcasts bij RTV Noord, hoe te beluisteren?

Hoe kan het nou dat mensen zó ver kunnen gaan in het uiten van hun woede tegen windparken? Deze vraag triggerde Egbert Minnema. Voor RTV Noord maakte hij daarom een vijfdelige podcastserie Turbulente Tijden. In deze serie word je meegenomen in de wereld van de windmolens.
Turbulente Tijden is een podcast: een radioprogramma dat te beluisteren is via internet. Turbulente Tijden is makkelijk te beluisteren op elke smartphone of tablet, via een speciale podcast-app, bijvoorbeeld Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en SoundCloud.
Je kunt dan op ieder moment van de dag en waar je ook bent één of meerdere afleveringen beluisteren. Dan blijf je direct op de hoogte van nieuwe afleveringen. Ook kun je de afleveringen downloaden, zodat je ze daarna zonder internetverbinding kunt beluisteren.
Heb je een Android-telefoon? Download de Google Podcast-app, zoek op Turbulente Tijden en klik op abonneren. Heb je een Apple-telefoon? Ga dan naar iTunes, zoek de podcast en klik op abonneren. Ook kun je Turbulente Tijden beluisteren via Spotify (klik hier), of via SoundCloud. Klik hiervoor op deze link, of download de SoundCloud-app op je tablet of smartphone.
Naast Turbulente Tijden heeft RTV Noord ook de sportpodcast De Koffiecorner (iTunes & Spotify) en de Noordzaken-podcast (iTunes & Spotify), waarop je je kunt abonneren. 
Uiteraard kun je ook altijd naar www.rtvnoord.nl/podcast gaan om onze podcasts te beluisteren.