Instellingen

Definitieve ontwerp voor 'Pieter Smitbrug' bepaald

Een eerder ontwerp van de Pieter Smitbrug
Een eerder ontwerp van de Pieter Smitbrug © Nol Molenaar

Er is een knoop doorgehakt over het definitieve ontwerp van de Blauwe Loper, de nieuwe brug die wordt vernoemd naar wijlen burgemeester Pieter Smit.

Dinsdag zijn de definitieve tekeningen voor de loop- en fietsbrug, die Winschoten in de toekomst met Blauwestad moet verbinden, vastgesteld door het provinciebestuur en het college van de gemeente Oldambt.

Langste fiets- en voetgangersbrug van Europa

Volgens de provincie wordt de brug met achthonderd meter de langste fiets- en voetgangersbrug van Europa. De brug bestaat uit vier brugdelen: over het Winschoterdiep, de snelweg A7, de ecologische zone en het Oldambtmeer.

De brug krijgt een energie-arme aandrijving, slagbomen van biocomposiet (geproduceerd uit natuurlijke grondstoffen) en uitkijkpunten gemaakt van volledig gerecycled beton.

Pieter Smitbrug

Na de zomer start de bouw van de Blauwe Loper. Pas als de brug klaar is voor gebruik, doopt de gemeente het bouwwerk om tot Pieter Smitbrug.

Op 27 maart houden de provincie, gemeente Oldambt en het projectbureau een inloopavond waar inwoners het definitieve ontwerp kunnen bekijken.