Noordelijke ondernemers blijven pal achter Formule 1-kandidatuur Assen staan

Racet Max Verstappen ooit op het TT Circuit?
Racet Max Verstappen ooit op het TT Circuit? © ANP
Noordelijke ondernemers die de Formule 1 naar Assen willen halen, laten zich niet uit het veld slaan door de Nederlandse Sportraad, die het TT Circuit heeft afgeserveerd.
Voorzitter Michael van Praag van de Sportraad zei maandag dat de Grand Prix Formule 1 in 2020 óf naar Zandvoort gaat, of aan Nederland voorbij gaat. Hij baseerde zich op een telefoongesprek met de Amerikaanse organisatie die de racewedstrijden organiseert. 

Zwart op wit

Maar volgens Jos Vaessen van de organisatie die de Grand Prix naar Assen wil halen, heeft diezelfde organisatie zwart op wit verklaard dat de race naar Assen gaat als Zandvoort de financiën niet voor 31 maart op orde heeft. Assen is helemaal klaar voor de Formule 1, zowel qua organisatie als financieel, zegt Vaessen. 
Robert Doornbos spreekt de zaal toe (Foto: Steven Radersma/RTV Noord)

Robert Doornbos

Ondertussen is de Businessclub Grand Prix bezig met een campagne om de Formule 1 naar Assen te krijgen. Dinsdagavond was er een drukbezochte avond, die werd opgeluisterd door voormalige Formule 1-coureur en race-analist Robert Doornbos. 

2,5 miljoen mensen bereikt

Volgens woordvoerder Joost van Keulen hebben zich inmiddels 150 ondernemers uit het noorden aangesloten bij de businessclub en is er 155 duizend euro ingezameld voor promotiedoeleinden. Van Keulen claimt dat er door allerlei acties, zoals het verspreiden van wit-zwart geblokte brilletjes en een selfiewedstrijd inmiddels 2,5 miljoen mensen zijn bereikt.