Delfzijl presenteert vrijdag haar versterkingsplan

© Jos Schuurman/FPS
Het gemeentebestuur van Delfzijl heeft groen licht gegeven voor het versterkingsplan. De gemeente brengt het Plan van Aanpak om de versterking weer vlot te trekken komende vrijdag naar buiten.
Burgemeester Gerard Beukema wilde tot nu toe wachten met het presenteren van dat plan, omdat de gemeente een aantal garanties wil van minister Eric Wiebes van Economische Zaken.

Gebiedsgericht

Zo wil Delfzijl zeker weten dat er genoeg geld en mankracht is om de inspecties, berekeningen en versterking van de meest risicovolle panden de komende twee jaar uit te voeren. Ook wil Delfzijl hele straten en buurten in één keer aanpakken.
Die eisen gaan verder dan eerder was afgesproken in het Mijnraadadvies, dat als leidraad geldt voor de versterking.

Groen licht

Of Delfzijl die garanties nu heeft gekregen van de minister, is onduidelijk. Wel heeft het college van burgemeester en wethouders groen licht gegeven voor het plan en wil de gemeente het zo snel mogelijk presenteren.
Burgemeester Beukema geeft vrijdagochtend een toelichting aan de pers. Dan is het plan ook te lezen op de website van de gemeente. Delfzijl maakt dan tevens bekend op welke manier de inwoners worden geïnformeerd over de versterking.
De gemeenteraad praat eind maart over het plan.