Lycurgus verslaat Sliedrecht en herovert koppositie

© JK Beeld
De volleyballers van Abiant Lycurgus hebben woensdagavond na een aantrekkelijk en spannend duel met 3-1 gewonnen van concurrent Sliedrecht Sport.
De Groningers heroveren hierdoor de koppositie in de kampioenspoule. De setstanden in het Alfa-college Sportcentrum waren: 25-9, 22-25, 25-22 en 25-18.

Getergd

Lycurgus begon getergd aan de wedstrijd, nadat er zaterdag in Doetinchem nog kansloos verloren werd van Orion (3-1), waardoor Sliedrecht de koppositie overnam van Lycurgus.
Daarnaast wordt de club geplaagd door financiële perikelen.

Furieus begin

Vooral het begin van de wedstrijd was indrukwekkend. Mede dankzij een hoge servicedruk, kwam de ploeg van coach Arjan Taaij al snel op een flinke voorsprong.
De eerste set eindigde in maar liefst 25-9.

Sliedrecht komt terug

De tweede set was een heel ander verhaal. Lycurgus kwam op een 0-6 achterstand, waarna het een lastige opgave werd voor de Groningers. Te lastig, zo bleek later: 22-25.
Van de Kamp en Kooistra
Mede dankzij een weergaloze redding van Auke van de Kamp, die de bal van ver buiten het veld nog naar zijn teamgenoten wist te spelen, en een aantal belangrijke punten van Wytze Kooistra, wist Lycurgus de derde set te winnen: 25-22.

Vierde set

De vierde set ging lange tijd gelijk op, maar tegen het einde maakte de ploeg van coach Arjan Taaij toch het verschil: 25-18.

Stand

Lycurgus staat nu weer eerste in de kampioenspoule met elf punten uit drie duels. Sliedrecht staat daar vlak onder met negen punten.

Gewaagd aan elkaar

Eerder tijdens de reguliere competitie waren beide ploegen gewaagd aan elkaar. Sliedrecht won thuis met 3-0 van Lycurgus. De Groningers wonnen vervolgens in eigen huis met 3-1 van Sliedrecht.
Lycurgus eindigde als nummer één van de reguliere competitie, Sliedrecht als tweede.

Dynamo

Zaterdagavond neemt Lycurgus het op tegen een andere concurrent in de kampioenspoule. Dan spelen de Groningers in Apeldoorn tegen Draisma Dynamo, dat vlak onder Lycurgus staat op de ranglijst.