Instellingen

Werkstraf voor vrouw die bankrekening vriendin plundert

De vrouw haalde geld van de rekening van een vriendin
De vrouw haalde geld van de rekening van een vriendin © Pexels.com

Een 64-jarige vrouw uit Groningen die als curator de financiën van een vriendin beheerde, haalde verspreid over vier jaar 60.000 euro van haar bankrekening. Ze is donderdag veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur.

Als curator moet zij regelmatig een financieel overzicht aan de rechtbank overleggen. Ze vervalste die papieren om de zaak 'kloppend' te maken. Dit maakt de zaak alleen maar erger, vond de rechter.

Vrouw betaalt terug

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een werkstraf van 240 uur. De rechter hield rekening met de persoonlijke omstandigheden van de vrouw en dat ze het gestolen geld aan het terugbetalen is.

Computervriend

 
Een 29-jarige kennis van haar uit Ten Post kreeg een werkstraf van honderd uur opgelegd. Hij hielp de Groningse met haar computerwerkzaamheden. Hij kende de inloggegevens en boekte binnen twee maanden tijd vijf keer een bedrag over van de rekening van het slachtoffer naar zijn eigen rekening. Ook hij heeft een terugbetalingsregeling met het slachtoffer getroffen en komt die na.

Profiteur

Maar er waren meer kapers op de kust die het hadden voorzien op het vermogen van het slachtoffer. Een 32-jarige Stadjer, een vriend van de man uit Ten Post, kon ook wel een extra centje gebruiken. Hij kreeg tot drie keer toe een geldbedrag op zijn rekening gestort.

Hij kreeg een werkstaf van zestig uur, waarvan de helft voorwaardelijk, opgelegd. De Groninger beloofde eigenhandig het gestolen geld terug te betalen, maar dat gaat niet zo vlot. Bij hem blijft het steken op een restant van bijna drieduizend euro. Dat geld wordt nu via justitie op hem verhaald.