Instellingen

Groningse reisbureaus slaan handen ineen: 'Elkaar versterken'

Internoord Reizen Groningen (aan de Oosterstraat in Stad) wordt overgenomen door Klooster Reizen.
Internoord Reizen Groningen (aan de Oosterstraat in Stad) wordt overgenomen door Klooster Reizen. © Google Street View

Twee van oudsher in Groningen gevestigde reisbureaus gaan onder één naam verder. Klooster Reizen, met vestigingen in Winschoten, Haren, Stadskanaal, Delfzijl en Hoogezand, heeft Internoord Reizen in de stad Groningen overgenomen.

Dat melden zowel Klooster Reizen als Internoord Reizen Groningen zaterdag op hun facebookpagina.

De overname heeft geen gevolgen voor de 35 medewerkers die in totaal bij beide reisbureaus werkzaam zijn. Internoord Reizen Groningen, dat een vestiging aan de Oosterstraat in de stad Groningen heeft, blijft ook dezelfde naam houden. 

Nieuwe toekomst

Dat hun reisbureau in Stad wordt overgenomen, stemt de eigenaressen Getie en Haskia Kramer tevreden. 'Hierdoor weten we zeker dat het merk Internoord Reizen Groningen een nieuwe toekomst tegemoet gaat', zegt Haskia. 'Samen met Gerda Klooster gaan we aan de slag om elkaar te versterken en te laten groeien.'

Haskia blijft het vaste gezicht van het reisbureau en zal als adviseur deel uit maken van de directie van Klooster Reizen. Getie zal er de komende tijd voor zorgen dat de administratie wordt samengevoegd met die van Klooster Reizen.

Historie

Gerda Klooster, die de scepter bij Klooster Reizen zwaait, ziet met de overname nieuwe kansen. 'We beginnen hiermee aan een nieuw hoofdstuk.' Het familiebedrijf bestaat al sinds 1929. 'Gezamenlijk hebben beide reisbureaus nu een historie van 150 jaar in de retail- en businessmarkt', besluit ze trots.