Instellingen

GIJS moet nederlaag wegpoetsen in return van halve finale play-offs

David Bartos (links op de foto) was de grote man bij GIJS met drie treffers archief
David Bartos (links op de foto) was de grote man bij GIJS met drie treffers archief © JK Beeld

De ijshockeyers van GIJS moeten zondagavond een 4-3 nederlaag tegen Dordrecht Lions rechtzetten om de finale van de play-offs in de eerste divisie te bereiken.

In Dordrecht won de thuisploeg zaterdagavond in overtime dankzij een treffer van Dion van 't Hof. Als de Groningers op het ijs van Kardinge de return winnen in de reguliere speeltijd plaatsen ze zich alsnog voor de finale. Bij een gelijkspel volgt er een beslissende periode van extra tijd.

Kemphanen geplaatst

Voor de finale heeft Eindhoven Kemphanen zich inmiddels al geplaatst. De Eindhovenaren rekenden over twee duels duidelijk af met Tilburg Trappers. De Kemphanen wonnen met 11-2 en 13-4.

Drie goals Bartos

Het duel in Zuid-Holland was razend spannend. Grote man aan de kant van GIJS was de trainer/speler David Bartos die alle drie de treffers voor zijn ploeg scoorde, maar de nederlaag niet kon voorkomen.

Tussenstand

Dordrecht Lions stond na het einde van de eerste periode met 1-0 voor door een treffer van Martijn Broerse, maar twee goals van de Tsjech Bartos aan het begin van de tweede periode zorgden voor een Groningse voorsprong. Tim Kok maakte gelijk.

Hoofd buigen

In de derde periode zorgde Jasper Busink met de 3-2 ervoor dat de 400 toeschouwers weer voor Dordrecht op de banken konden gaan staan. Op een assist van Danny Kerstholt zorgde wederom Bartos voor de gelijkmaker. In de overtime moesten de Groningers alsnog het hoofd buigen.

Alles of niets

Het is nu alles of niets voor GIJS. Het duel in sportcentrum Kardinge begint zondag om 18.15 uur. GIJS eindigde de reguliere competitie als koploper met één punt voorsprong op Eindhoven.