Instellingen

Grunneger Laidjesfestival gewonnen door Bart Corporaal

Bart Corporaal (midden) en zijn band ontvangen de prijs
© Jan Been/RTV Noord

Bart Corporaal heeft zaterdagavond het Grunneger Laidjesfestival gewonnen, met het liedje Aiweg de Laifde. De publieksprijs was voor vader en zoon Gezinus en Niek Lambers. De vierde editie van het Laidjesfestival werd gehouden in het Der Aa-theater in de stad.

'Het is de eerste keer dat we optreden met dit nieuwe bandje. Ik ben er heel blij mee en had dit niet verwacht', zegt Corporaal. 'Dat je dan meteen een prijs mag winnen, fantastisch!'

Corporaal is Fries van geboorte, maar woont al jaren in Groningen. 'Langer dan ik in Friesland gewoond heb, ik ben gewoon een Grunneger.'

Nieuwe, zelf geschreven nummers

Elf deelnemers kende het festival; solisten, duo's en een paar bands. De meeste musici en zangers speelden twee nummers. Voorwaarde om in de prijzen te vallen was dat het om nieuwe, zelf geschreven en gecomponeerde liedjes moesten zijn. Ook mochten de nummers nog niet op cd zijn uitgebracht.

De studio in

Volgens de jury onder leiding van dichter Tonko Ufkes, was Aiweg de Liefde van Corporaal en zijn twee bandgenoten het beste van alle deelnemende nummers. Als prijswinnaar mag Corporaal binnenkort de studio in om het liedje op cd te zetten.