Instellingen

Turbulente Tijden #5: Zou jij wat kunnen doen aan windmolenwoede?

© RTV Noord

Dat de discussie over windmolenparken verhit is, weten we inmiddels allemaal wel. Hoe dat zo is gekomen heeft Egbert Minnema in de documentaireserie Turbulente Tijden proberen te onderzoeken. Maar wat kunnen we doen om deze discussie te verkoelen?

In de vorige vier afleveringen zocht hij uit naar het waarom van het windpark bij Meeden, de noodzaak van windenergie in de energietransitie en de boosheid die er is over de grote windparken. Ook reisde hij naar Limburg om te horen hoe je zonder problemen wél mensen kunt meenemen in windenergie.

Stap terug

In deze vijfde aflevering doet Egbert samen met filosoof Ronald Hünneman een stap terug. Aan de hand van twee goed te begrijpen theorieën ('de sluier van onwetendheid' en 'het principe van welwillendheid') zoomt Hünneman uit en gaat hij in op de vraag hoe we de discussies over windmolenparken kunnen verkoelen. 

Prikkelend doet hij een voorzet. Hoe? Luister dan naar de slotaflevering.

In deze aflevering blik ik terug op de hele serie. Alle afleveringen van Turbulente Tijden zijn onder meer te luisteren via Apple Podcast, Google Podcast, Spotify en Soundcloud. En uiteraard ook hieronder.

Podcasts bij RTV Noord, hoe te beluisteren?

Hoe kan het nou dat mensen zó ver kunnen gaan in het uiten van hun woede tegen windparken? Deze vraag triggerde Egbert Minnema. Voor RTV Noord maakte hij daarom een vijfdelige podcastserie Turbulente Tijden. In deze serie word je meegenomen in de wereld van de windmolens.

Turbulente Tijden is een podcast: een radioprogramma dat te beluisteren is via internet. Turbulente Tijden is makkelijk te beluisteren op elke smartphone of tablet, via een speciale podcast-app, bijvoorbeeld Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en SoundCloud.

Je kunt dan op ieder moment van de dag en waar je ook bent één of meerdere afleveringen beluisteren. Ook kun je de afleveringen downloaden, zodat je ze daarna zonder internetverbinding kunt beluisteren.

Heb je een Android-telefoon? Download de Google Podcast-app, zoek op Turbulente Tijden en klik op abonneren. Heb je een Apple-telefoon? Ga dan naar iTunes, zoek de podcast en klik op abonneren. Ook kun je Turbulente Tijden beluisteren via Spotify (klik hier), of via SoundCloud. Klik hiervoor op deze link, of download de SoundCloud-app op je tablet of smartphone.

Naast Turbulente Tijden heeft RTV Noord ook de sportpodcast De Koffiecorner (iTunes & Spotify) en de Noordzaken-podcast (iTunes & Spotify), waarop je je kunt abonneren. 
Uiteraard kun je ook altijd naar www.rtvnoord.nl/podcast gaan om onze podcasts te beluisteren.