Instellingen

Rondje Groningen: Tou eem, brugloper

Nee, de slagbomen waren nog niet open
Nee, de slagbomen waren nog niet open © ShipSpotting Nederland

Het is verkiezingstijd, en daarmee worden weer heel wat klassiekers van stal getrokken. Daar staat Partij tegen de Burger van De Speld niet alleen in. Had je bijvoorbeeld het PVV Verkiezingslied al eens gezien?

Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (social media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen. Door de berichten kan dit artikel wat langer laden dan andere stukken.

1) Partij tegen de Burger is in Stad

Waarschijnlijk had je hem al gezien. In ons aparte bericht, in onze uitzending, of van De Speld zelf op Facebook, YouTube of Twitter. Maakt niet uit, hier is de geinige video van de satirische website gewoon nog een keer. De Partij tegen de Burger gaat Groningers het leven zuur maken...

De reacties zijn traditiegetrouw aardig, vol mensen die de satirische aard van De Speld niet kennen..

2) Tou eem, brugloper!

ShipSpotting Nederland filmde onlangs niet alleen dit schip bij de Oostersluis in stad Groningen. De waaghals vanaf minuut 2:32 kan in ieder geval niet zeggen dat ie te laat kwam vanwege een dichte brug.

Zoals ShipSpotting schrijft onder de video: 'Do not copycat this clown.'

3) 18 jaar geleden: Arjens eerste Eredivisiegoal (tegen Ajax)

Die zat. En de Bedumer maakte wel meer aardige goaltjes trouwens.

4) De rookwolken van het Noorden

Door de jaren heen zijn er best wat sfeeracties bij FC Groningen bewust in vlammen opgegaan. YouTuber 'Pyro Groningen' zet er een paar op een rij...

5) 'Iedereen is hier in de ban van de Ring'

Bouw-vakblad Cobouw praat en borrelt wat over bouwkwesties in Groningen. De Ringweg en de bevingen worden natuurlijk niet overgeslagen.

6) Uit de oude doos

Toch grappig: PVV haalt nu zelf een persiflage óver de PVV uit de oude doos. Bram Douwes maakte toen voor RTV Noord deze bewerking van ons Statendebat, waarin PVV-lijsttrekker Ton van Kesteren een PVV-liedje inzet.

In werkelijkheid klapten politici en publiek voor een optreden van een zanger, in de bewerking doen vriend en vijand mee met de PVV-voorman.

7) Vondst

LostintimeNL maakt er een sport van: het ontdekken van gebouwen die door natuur worden overwoekerd. Waar staat dit verlaten huis?

8) Een reminder omdat het kan

Portretten van bevingsgedupeerden.

9) Het was druk bij Ollongren

Afgelopen middag was het een volle bak in de Nieuwe Kerk in Stad, voor de minister van Binnenlandse Zaken.

10) Prioriteiten

Ten slotte: volgens Instagram-account Ommemeland kan de burgemeester van Groningen zich met betere dingen bezig houden dan het drankgedrag van studenten.

Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag om 21.00 uur. Check ons archief hier. Verder: moi!