Instellingen

Ondernemers vinden Stadskanaal meest mkb-vriendelijke gemeente

Stadskanaal is gewaardeerd tot meest mkb-vriendelijke gemeente van de provincie Groningen.
Stadskanaal is gewaardeerd tot meest mkb-vriendelijke gemeente van de provincie Groningen. © VNO NCW

Stadskanaal is door ondernemers uitgeroepen tot meest vriendelijke gemeente voor mkb'ers. Daarmee neemt Stadskanaal de titel over van Appingedam, dat vorig jaar won. Westerwolde eindigde dit jaar als tweede, Groningen werd derde.

In totaal werkten zo'n 20.000 ondernemers uit het hele land mee aan het onderzoek, waarvan 630 in onze provincie.

Prijs

Gerard Kremer, voorzitter van MKB Noord, reikte de bijbehorende prijs uit aan waarnemend burgemeester Froukje de Jonge van Stadskanaal. Volgens hem maakt de verkiezing voor gemeenten inzichtelijk hoe lokale ondernemers over hen denken. 

'Stadskanaal heeft zich goed laten zien op onderwerpen die voor lokale ondernemers van belang zijn', vertelde Kremer.

De gemeente eindigde vorig jaar nog als zevende in de verkiezing, maar wist zich nadien flink te verbeteren. Vooral op het gebied van lasten en de tevredenheid over de dienstverlening scoorde Stadskanaal hoog.

Digitale bereikbaarheid

Ondernemers schreven de gemeente ook hoog aan als het gaat om digitale bereikbaarheid en aanbestedingskansen. De snelheid van de dienstverlening en vergunningverlening laat nog wel ruimte over voor verbetering, wees het onderzoek uit. 

Misschien valt Stadskanaal ook landelijk gezien nog in de prijzen, want op 26 maart maakt MKB-Nederland bekend welke gemeente zich de komende twee jaar de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland mag noemen.