Instellingen

Verdachte van moord op Monique Roossien blijft vastzitten

Monique Roossien, die als prostituee in Amsterdam werkte, werd in 2003 doodgeslagen.
Monique Roossien, die als prostituee in Amsterdam werkte, werd in 2003 doodgeslagen. © paranormaalblog.nl

De 46-jarige Sjonny W., die onder meer wordt verdacht van moord op de Groningse prostituee Monique Roossien, blijft langer in voorlopige hechtenis. Dat bepaalde de rechtbank in Amsterdam tijdens een zitting die niet inhoudelijk was.

De advocaten van W. probeerden tevergeefs voor elkaar te krijgen dat hij zijn proces, dat in juni plaatsvindt, in vrijheid mag afwachten.

Laatste in leven

Het Openbaar Ministerie (OM) houdt hem verantwoordelijk voor in totaal drie moorden op prostituees. De zaak kwam aan het rollen door de dood van Sabrina Oosterbeek, die sinds maart 2017 wordt vermist. Daarvoor werd W. bijna twee jaar geleden opgepakt.

Na zijn aanhouding werd W. ook gekoppeld aan de moorden op de eveneens 30-jarige Roemeense Mirela Mos (2004) en de 26-jarige Monique Roossien. De verdachte is volgens de officier van justitie de laatste die alle slachtoffers levend heeft gezien.

Doodgeslagen

Roossien, die als prostituee in Amsterdam werkte, werd in 2003 doodgeslagen. De moordenaar dumpte haar lichaam aan de rand van het IJmeer bij Amsterdam.

De verdachte was dinsdag voor het eerst sinds de eerste zogeheten pro forma-zitting weer op de rechtbank aanwezig. Tijdens zijn gevangenschap deed W. een vergeefse zelfmoordpoging.

21 maanden vast

Hij zit nu 21 maanden vast en ontkent dat hij iets met de dood van de vrouwen te maken heeft. W. verblijft nog tot het einde van deze maand in het Pieter Baan Centrum ter observatie.

Op 29 mei vindt nog een laatste niet-inhoudelijke zitting plaats.