Intertoys Veendam en Bart Smit Hoogezand gaan ook dicht (update)

Bart Smit Hoogezand
Bart Smit Hoogezand © Venema Media
De Intertoys-winkel in Veendam en de Bart Smit-winkel in Hoogezand sluiten binnenkort ook hun deuren. Het aantal speelgoedwinkels dat dichtgaat in de provincie komt daarmee op vijf. De Intertoys aan de Hoofdstraat in Hoogezand blijft wel gewoon open.
Eerder deze maand kregen de filialen van Delfzijl, Leek en de winkel aan de Folkingestraat in Stad al te horen dat ze een opheffingsuitverkoop konden starten.

Nog acht winkels

Van de dertien winkels in de provincie blijven er voorlopig nog negen open. Het gaat dan om de winkels in Winschoten, Haren en aan de Vismarkt in Stad. Deze winkels zijn van Intertoys zelf.
Ook de franchisenemers in Paddepoel, Beijum, Lewenborg, Hoogezand, Appingedam en Stadskanaal blijven nog open.

Bart Smit

In 2017 besloot de toenmalige eigenaar van Intertoys en Bart Smit op alle winkels van Bart Smit te verbouwen naar een Intertoys-winkel. Om juridische redenen konden niet alle Bart Smit-winkels een Intertoys worden. De winkel in Hoogezand is er één van de acht nog bestaande Bart Smit-winkels in Nederland.

Overname

Op vrijdag 8 maart werd bekend dat Intertoys grotendeels wordt overgenomen door de Portugese investeerder Green Swan. Landelijk wil Green Swan ongeveer 220 winkels openhouden.
Update: Na contact met Intertoys Hoofdstraat in Hoogezand blijkt dat niet de Intertoys-winkel in Hoogezand gaat sluiten, maar de Bart Smit-winkel in Gorecht Oost.