Instellingen

Groningen Kiest: de plannen en ideeën van de SP

Eelco Eikenaar van de SP in provincie Groningen
Eelco Eikenaar van de SP in provincie Groningen © RTV Noord

De Provinciale Statenverkiezingen zijn in zicht! Woensdag mogen alle Groningers van achttien jaar en ouder hun stem uitbrengen. Ze hebben de keuze uit veertien partijen. Vandaag stelt de laatste partij zich aan de kiezer voor: de SP.

De SP was vier jaar geleden met acht zetels de winnaar van de Statenverkiezingen. De partij mocht voor het eerst in haar bestaan een nieuw college formeren in Groningen. De lijst van de SP wordt aangevoerd door hun huidige gedeputeerde: Eelco Eikenaar.

Keuzes maken

De lijsttrekkers leggen in de video uit welke keuze ze maken. Ze krijgen vijf munten om te verdelen over acht thema's: nieuwe energie, economie, verkeer en vervoer, leefbaarheid, natuur en landbouw, toerisme, Gronings erfgoed en sport.

Benieuwd welke keuzes de SP maakt? Kijk dan naar de video!

Dat waren ze. Twaalf partijen hebben we nu aan u voorgesteld. DENK en Forum van Democratie wilden helaas niet aan deze serie meedoen.

Ook in deze serie:

Verschillende politieke partijen legden vandaag hun campagne stil in verband met het schietincident in Utrecht. Deze video met de SP is eerder opgenomen en maakt deel uit van een reeks. Daarom hebben we hem alsnog, uit eigen keuze, geplaatst.

Lees ook: