Instellingen

Autocoureurs demonstreren voor gemeentehuis Het Hogeland

Autocoureurs demonstreren voor het gemeentehuis
Autocoureurs demonstreren voor het gemeentehuis © Jeroen Berkenbosch/RTV Noord

Autocoureurs en liefhebbers van de autocross Winsum demonstreren donderdagavond voor het gemeentehuis van de gemeente Het Hogeland in Uithuizen.

De cross lijkt dit jaar niet door te kunnen gaan omdat de vergunningen ontbreken. De vereniging en de gemeente wijzen naar elkaar.

Crossauto's voor het gemeentehuis

De autocrossvereniging heeft een oproep gedaan om te komen. Meer dan honderd mensen hebben er gehoor aan gegeven en staan bij het gemeentehuis. 'Veel mensen hebben hun crossauto meegenomen', zegt verslaggever Jeroen Berkenbosch. 'Maar ze mogen hier niet rijden, want die auto's zijn niet toegestaan op de openbare weg.'

De crossliefhebbers hebben een videoscherm meegenomen. Een van de spreuken die erop te lezen valt is: 'De gemeente vermoordt onze autocross.'

Regelgeving

De gemeente laat weten aan regels en procedures gebonden te zijn. Ze zijn naar eigen zeggen te laat geïnformeerd over de aanvraag, omdat de cross in een weidevogelgebied plaatsvindt.

Raadsvergadering

Om 19:00 uur donderdagavond houdt de gemeente Het Hogeland een raadsvergadering, waar ook het organiseren van de cross wordt besproken. Leden van de coureursvereniging zijn hierbij aanwezig.