Instellingen

Lopend Vuur: Ik heb het nou wel gehad met die stakingen

Heb jij begrip voor stakers, of heb je het wel gehad met al die stakingen?
Heb jij begrip voor stakers, of heb je het wel gehad met al die stakingen? © ANP

Komende maandagmorgen kon het wel eens chaotisch worden voor reizigers in het openbaar vervoer. Medewerkers van de NS en andere vervoersmaatschappijen leggen dan het werk neer.

Welke gevolgen dat heeft voor Groningen wordt waarschijnlijk in de loop van deze vrijdag duidelijk. De vakbonden houden maandagochtend een werkonderbreking omdat ze de pensioenleeftijd van 66 jaar willen handhaven. Daarbij worden ook medewerkers van de politie, ambulance en Defensie opgeroepen om te staken.

Staking in onderwijs

In het onderwijs wordt vandaag gestaakt. Veel leraren, ook uit Groningen, demonstreren in Den Haag. Het zorgt voor lesuitval op scholen en in sommige gevallen zijn scholen zelfs gesloten.

Leraren, van basisschool tot aan de universiteit, willen meer investeringen in het onderwijs. Zo willen ze dat de werkdruk verlaagd wordt en vinden ze dat er iets gedaan moet worden aan het lerarentekort. De staking van vandaag is niet de eerste in het onderwijs de laatste tijd.

De dupe

In Nederland heeft iedereen het recht om te staken, tenzij de rechter anders beslist. Gevolg is wel dat anderen, in dit geval leerlingen, ouders en reizigers, de dupe zijn. Heb jij begrip voor de acties en neem je de overlast voor lief? Of ben je klaar met stakingen?

Ons Lopend Vuur van vandaag:

Praat mee

Geef je mening en toelichting op onze Facebookpagina of via 050-3188288.

Betalen voor een beter klimaat?

'Voor een beter klimaat wil ik best betalen', luidde het Lopend Vuur van gisteren. 3.748 mensen brachten hun stem uit en ruim drie kwart van de stemmers (78 procent) liet weten dat zij dat niet zien zitten.