Nedmag uit Veendam wordt redder van Lycurgus

Zoutwinningsbedrijf Nedmag uit Veendam wordt de nieuwe sponsor van het noodlijdende Abiant Lycurgus. Dat is zaterdag aan het begin van de avond bekendgemaakt door Lycurgus op een persconferentie.
Door het sponsorschap van Nedmag is er dit seizoen voorlopig financiële rust bij de volleybal-Eredivisionist. Vanaf maandag wordt gesproken over hoe volgend seizoen wordt ingevuld.
Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Zaanstad, zaterdag om 20.00 uur, lichtte de club in een persconferentie meer details over de overeenkomst toe. 

Actie

Het balletje begon te rollen toen in de media volop aandacht was voor de acties van spelers en supporters om Lycurgus uit de brand te helpen. Daarop besloot Nedmag in te stappen.

Rust

Directeur van Nedmag Bert Jan Bruning zorgt er met de afgesproken sponsordeal voor dat er rust komt bij Lycurgus. 'We zijn vanochtend om half elf begonnen met praten. We hebben een afspraak gemaakt die een goede basis biedt voor de toekomst van deze vereniging want er komt nu rust op financieel vlak. Aanstaande maandag gaan we verder praten want we hebben er een goed gevoel bij'.

Verguld

Manager commerciële zaken van Lycurgus Reint-Jan Auwema was verguld met het sponsorschap van Nedmag. 'We gaan maandag bij elkaar zitten en dan de details nader invullen. Er zijn nog geen dikke boekwerken met contracten getekend.'

Tekort weg?

Het is nog niet duidelijk of de nieuwe sponsor meteen het tekort van 150.000 euro kan wegwerken. 'Nedmag heeft gezegd: wij creëren rust voor dit seizoen, komende week gaan we verder kijken. Ze kijken naar de lange termijn, ook met het oog op het sponsorschap voor volgend seizoen.'
Bekijk hier de reacties van speler Auke van de Kamp en supporter Evelien Pinkster