Instellingen

Ongeslagen reeks FC Groningen blijft intact na beslissende eigen goal Immers

Het eigen doelpunt van Lex Immers. Is de bal helemaal over de doellijn?
Het eigen doelpunt van Lex Immers. Is de bal helemaal over de doellijn? © Orange Pictures/Jan Westman
FC Groningen heeft dankzij een eigen doelpunt van Lex Immers met 1-0 gewonnen van ADO Den Haag. Hierdoor komt de formatie van coach Danny Buijs weer op de achtste plaats terecht in de eredivisie en blijft de ongeslagen reeks van nu zeven duels intact.
De groen-witten komen op 35 punten uit 26 duels. In de eerste helft viel er weinig te genieten. Beide ploegen speelden onrustig, wisten weinig af te dwingen en kwamen tot geen enkel schot tussen de doelpalen.

Enige treffer

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam dan ook op curieuze wijze tot stand. Bel Hassani trapte een corner voor het doel, Sierhuis wist de bal te schampen. Immers kreeg de bal vervolgens op zijn lichaam en werkte het speeltuig met veel pech langs doelman Zwinkels.

Vlam in de pan

De vlam sloeg vlak voor de rust in de pan toen El Khayati na een overtreding op Reis leek na te trappen. Zeefuik reageerde hier zeer overdreven op door El Khayati tegen de grond te duwen. Beide spelers kregen geel.

Redding Padt

Na de pauze was het duel spannend, maar zeker niet goed. Vlak na de onderbreking kreeg ADO een kans in de schoot geworpen na een verkeerde pass van Reis. Goossens kon alleen op Padt af die met zijn voeten wist te redden.

Wissels

ADO-coach Groenendijk probeerde het tij nog te keren met een dubbele wissel. Ook dit sorteerde geen effect voor de bezoekers. Groningen werd vooral na het inbrengen van El Hankouri een stuk gevaarlijker. Schoten van Doan en Bel Hassani gingen naast. Mimoun Mahi kon in de blessuretijd nog alleen op doelman Zwinkels af, zijn zwakke lobje mislukte echter.

AZ-uit

FC Groningen komt komend weekend niet in actie vanwege interlandvoetbal. Op zaterdag 30 maart staat de uitwedstrijd tegen AZ op het programma. Dit duel in Alkmaar begint om 20:45 uur.